Itsenäisyyspäivä

SUOMALAISTEN JULKKISTEN HÄÄKUTSUJA

 

Hääkutsu: Lakko ja Muumimamma

Tervetuloa uuden onnellisen parin vihkitilaisuuteen klo 14.00–20.00 päivänä nakit ja muusi Muumilaakson kirkkoon. Ruokalistalla löytyy mm. Muumimamman pannukakut. Häissä on luvassa Lakon videoiden katsomista ja Muumi-tunnarin hoilottamista. Lopuksi biletämme vihkitilaisuudessa.

P.S. Lahjaksi toivomme uutta esiliinaa ja uutta pelikonsolia.

Maija, 12

 

Tervetuloa Donald Trumpin ja Ellinooran häihin! Häät pidetään Ylöjärven Leija-kirjastossa 22.12.2016 12.00am-12.00pm. Tarjolla on mansikkatäytekakkua, mansikoita suklaaseen dipattuna, suklaakeksejä ja mansikkavaahtokarkkeja. Toivoisimme häälahjaksi tarvikkeita suuren muurin valmistukseen. Häissä on luvassa muurista touhotusta, jota ei jaksa kukaan. Tietenkin Ellinooran supermegaultrakonsertti oli hyvin toivottu twitterissä.

Terv. Donald ja Ellinoora

Sohvi, 11

 

Sannin ja Väinämöisen hääkutsu

Tervetuloa todistamaan rakkauttamme synkkään Pohjolaan 12.12. Tiedän, että pohditte juuri, että Väinämöisenhän piti naida Aino, mutta ehei! Kysyin häneltä oonks mä sen tyttöystävä ja kuulemma oon! Meidän tarvii siis tänään mennä naimisiin, koska haluan sen näkösii lapsii! (Koska parrakkaat miehet = hot!) Väinämöistä ei edes haittaa siniset hiukseni taikka se, että olen hänen kanssaan vain rahasta. "Tietäjä iänikuinen..." ne sanoo. Höpö höpö. Ei ole ikuisuuskaan niin kuin ennen. Häämme ovat vahinko ja tiedän sen aiheuttavan kohua, mutta en välitä siitä!

Polttarini järjestetään Töölössä, koska siellä tuulee. Emme kuitenkaan mene baariin, koska koti-illat ovat känniä jännempii.

Häissä on ohjelmassa kanteleensoittoa, sun lempparileffojen katsomista, olkkarissa tanssimista, Netflixin katsomista ja flanellin lainausta. Illan päätteeksi anoppini Pohjan Akka vetää leikkimielisen murhamysteerin, "Sammon ryöstön".

Ruokaa löytyy laidasta laitaan: on oltermannia, Kinder-munia ja popcornia voi syödä mun paidalta. Mä en jaa ruokaa, mutta häiden kunniaksi jokainen saa puolet pitsasta, eikä haittaa vaikka sotkeekin sohvalla. Jos juttu ei lennä, on tarjolla pari Coronaa per naama. Jos ruoka ei riitä, niin bestmanini Joukahainen käy mielellään Alepassa moikkaamassa coolina kassaneitiä.

Loppuillasta voi alkaa legot tippua ja jos et halua jäädä tyynyjuttelemaan, annamme sinun mennä. Virallisesti juhlat loppuvat vasta, kun me ei olla enää me.

Lahjaksi toivoisimme kanteleen virityksen, partavahaa ja joululahjat jollekin toiselle. Ja tietysti Mersun kalliin meidän autotalliin, sellaisen jonka nimi ei oo Sanni.

Ymmärrämme että olet muuttanut Eiraan jonkun böönan kaa, mutta toivomme että ymmärrät, ettei lippu vippiin tee sinusta Cheekkii. Saavuthan siis kirkon oville klo 12, vaikka tiedän, että pojat hakkaa ovee jo 11.15. Pukukoodia ei ole, oo se kun oot. Jos välttämättä haluat, voit läprää sun luurii ja piiloutua kaulahuiviin.

Häissä on paljon vieraita, en ehkä ehdi sulle puhua, mutta odotan onnitteluja vielä 2080-luvulla.

<3: Sanni ja Väinämöinen

Siiri, 14

 

Tervetuloa Nuuskamuikkusen ja Mmiisasin häihin!

Ne pidetään pe 13.12.2016 klo 5.30–6.00. Muistathan tulla kuusi tuntia etuajassa, jotta ehdit maistamaan Ranch-dippejä! Jos sinulla on allergioita, tuothan itsellesi retkieväät mukaan, kuten Nuuskamuikkunen, joka tahtoo olla jopa omissa häissään erä-Jorma. Mmiisas ja Nuuskamuikkunen toivovat lahjaksi Marimekon punaista kukkatelttaa.

Häissä on luvassa "Jonnet ei muista" -videoiden katsomista tähtitaivaan alla.

Perinteisten hienojen pukujen sijaan suosittelemme miehille maastoväristä kalastushaalaria ja naisille valkoisia Converseja, Adidaksen t-paitaa ja lippistä tai pipoa.

Essi, 12

 

SUOMALAISIA KARIKATYYREJA

 

Suomalaisuuden resepti

-tynnyrillinen urheilua

-lusikallinen metsää

-kattilallinen huumoria

-tölkillinen taidetta

laukullinen järviä

virvelin verran omaperäisyyttä

Laita uuniin ja paista 250 min. Ihana tuoksu valtaa pian koko kotisi! (sisältää sarkasmia)

Anna, 10

 

Resepti suomalaisuudesta

– Kaljatölkillinen huonoa huumoria

– Kupillinen masennusta

– Laatikollinen lihavuutta (oman maun mukaan)

– Kolme pussia vanhaa parransänkeä

– Yksi mies

– Yksi purkki isänmaallisuutta

– Teelusikallinen politiikkaa

– Yksi saunailta

– Millilitra kristinuskoa

– Yksi Suomen lippu

– Pullollinen selväpäisen kännistä örinää

– Viisi makkarapakettia

– Kolme valmispitsaa (pepperoni tai kinkku-ananas)

– Yksi mökki järven rannalta

– Litra tuoretta kaamosmasennusta

– Kolme huonoa numeroa todistuksessa

– Desilitra huonoa lukutaitoa

– Kolme ex-vaimoa

– Ruokalusikallinen työttömyyttä

– Tölkillinen rasismia

Sekoita huono huumori ja masennus keskenään. Sulata lihavuus ja sekoita se parransängen ja huonohuumori-masennus-seoksen kanssa. Ota yksi mies ja valele se seoksella. Anna hautua vähintään kaksi tuntia.

Sekoita isänmaallisuuteen politiikka, saunailta ja kristinusko. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää selväpäisen känninen örinä koko ajan sekoittaen. Viipaloi makkarat ja heitä ne sopan sekaan. Ota valmispitsat ja järvenrantamökki ja sulata ne miedolla lämmöllä. Sekoita ne makkaraseokseen. Ota tuore kaamosmasennus ja viipaloi se pieniksi kuutioiksi. Sekoita se muiden ainesten joukkoon. Ota vanha sähkövatkain ja vaahdota huonot numerot ja huono lukutaito. Sekoita kaamosmasennus, huono lukutaito ja huonot numerot. Sekoita kaikki aineet yhdessä. Moukaroi kolme ex-vaimoa. Sekoita ne työttömyyden ja rasismin kanssa. Sekoita seokset yhteen ja valele niillä mies. Hauduta saunassa kolme tuntia oluen kanssa.

Tarjoile jääkiekkosalaatin kanssa käärittynä Suomen lippuun.

Viinivinkki:

Karhu-olutta

Siiri, 14

 

Seppo on suomalainen

Seppo Tappinen on ihan tavallinen suomalainen mies, joka asuu 18,5 hehtaarin tontilla yksin, omaa vakavan alkoholi-ongelman, viljelee kaalia, muttei syö sitä, eikä ole käynyt lääkärissä sitten vuoden 1954. Silloin lääkäri puhui Sepolle terveellisestä ruokavaliosta ja siitä, että 50 kilon ylipaino ei ole mikään pikkujuttu. Seppo loukkaantui verisesti, mutta otti viina- ja makkarapainotteiseen ruokavalioonsa mukaan myös hieman kasviksia – nimittäin perunalastuja ja perunasalaattia.

Tänä vuonna Seppo täyttää 70 vuotta. Sen kunniaksi Seppo aikoo tappaa jonkun. Hän ei ole kuitenkaan varma, kenet tappaisi, sillä vaimoa hänellä ei ole, koska vaimo menehtyi Marttakerhon sisällissodassa 1995. Seppo etsii uhria Ylöjärven pimeillä kaduilla ja se uhri voit olla juuri SINÄ!!!

Kaisa, 12

 

Pena, perussuomalainen mies

Olipa kerran mies, jonka nimi oli Pena. Pena oli perussuomalainen mies: kaljuuntuva, verenhimoinen rehtori, jolla oli huumoria noin varpaankynnen verran. Hän oli luonteeltaan ilkeä, kaljaa lutraava rasisti (mikä se ikinä onkaan). Ulkonäöltään kaljuuntuva, vanha (59 v.) pyöreä viiksivallu (varmaankin Timo Soinin veli).

Pena on Laamamafiaa vastaan. Pena on laiska ja palvoo Vladimir Putinia. Ruotsi on Penan mielestä yliarvostettu, ja hän sanoo mopoa ajavia teinejä mopo-jonneiksi. Hän asuu kerrostalossa ja on sinkku. Hän katsoo jääkiekkoa. Hänen ongelmansa on se, että hän juo kaljaa ja laamat jahtaavat häntä kirveiden ja soihtujen kanssa ja että on sinkku. Hänen ainoa vaihtoehtonsa on mennä sopimaan asioita Laamamafian kanssa.

Sohvi, 10

 

Suomalaisten ongelmia

"Suomeen tulee liikaa maahanmuuttajia pakoon sotaa."

Ratkaisu: Annetaan kaikille sotiville ihmisille kehittävää tekemistä! Bingo-ilta Isisläisille! Kirjallisuuskerho öljystä sotiville miehille! "Neulotaan yhdessä" –kurssi! Kaikki mukaan talkoisiin! Siivotaan autiomaa puhtaaksi! Yhteisiä kitaratunteja! Kokki- ja puuhakerho! Kaikki maat mukaan! Keksitään yhdessä kehittäviä kerhoja! Suomalaiset työttömät saisivat töitä! Kukapa ei haluaisi olla töissä Isisin neulontakerhon opettajana? Nyt vain kansalaisaloitetta kehiin.

Siiri, 14

 

KANSALLISROMANTIIKKAA

 

Valkoisen koivumetsän

keskellä

tummuus

Pellossa on ötökkä

hiljaisuus on mukavaa

taivas on pimeä

Pimeällä pihatiellä pyörii sipsipussi

Katulampun valo välkkyy:

päälle pois päälle pois päälle pois

Valoisassa kesäyössä savuaa

tupakka

aika on käydä nukkumaan

järvi on tumma ja saasteinen

apila ja vanamo ovat pinkkejä

onni on kaikkoamaisillaan.

Sohvi, 10

 

Linturuno

Jylhä taivas, jyrkkä vuori,

harmaa nuori.

Yllä veden muuttolinnut sousi.

Mustat pilvet ilmaan nousi.

Käki kukkui minkä ehti,

kunnes niskaan putosi lehti.

Kauniisti virtasi sininen joki.

Pysähdytään. Uidaan toki.

Pääskynen lensi valoa kohti.

Harmi, että valo puuta päin johti.

Essi, 11

 

Kesäilta

Järven ranta,

kesä-ilta,

kauas kantaa auringon silta.

Linnut lentää

halki taivaan,

kun niitä pienet siivet kantaa.

Minä istun

alla koivun

katson, kuinka vesi rantaan soljuu.

 

Kun ilta nousee,

ja päivä väistyy,

suuret aallot rantaan räiskyy.

Kuulen pöllön

ja lepakon

pian mun aika kotiin kiiruhtaa on.

Kaisa, 12

 

Auringon meret

Apiloiden meri

punaisena hohtelee

alla sinertävän suvitaivaan.

Tähkä-aallot pelloillansa

heiluu kuin myrskyssä,

ja viikatteiden särmät huitoo

alas kultaisen aallokon.

Siiri, 14