Uusia salapoliisihahmoja

HEMPPA PÖKKELÖ

Hemppa Pökkelö on tokkurainen vanha ampiainen. Mutta aivot hänellä toimii erityisen hyvin. Hemppa on hieman pulska. Hemppa rakastaa roskaruokaa, eikä ikinä jaksa imeä verta ihmisiltä. Hemppa on hyvin hidas. Hän osaisi ratkaista arvoituksia, mutta ei jaksa. Hemppa on perso fitness-mainoksille. Hän on ratkaissut 5000 rikosta. Hän on suorittanut 50000 rikosta. Hemppa onkin hyönteismaailman ristiriitaisin tyyppi, sillä kukaan ei tiedä, onko hän oikeastaan hyvis vai pahis.

Sanataideryhmä Rapina 9-11-vuotiaille

 

 

EMOJI™

Emoji™ on maailman ensimmäinen emoji-etsivä. Emoji™ inhoaa peukku-hymiötä. Mutta muiden emojien kanssa Emoji™ tulee hyvin toimeen. Emoji™ on ratkaissut monta rikosta. Emoji™ on maailman rikkain emoji. Hän on töissä Apple Inc., Kanadassa. Hän on 20-vuotias.

Sanataideryhmä Rapina 9-11-vuotiaille

 

 

ALICE GARRAGE

Alice on rohkea, mysteerejä rakastava tyttö. Alicella on ihanat, kiiltävät hiukset. Hänellä on melkein 1,5 sisarusta, jotka ovat kaikki poikia. Alice on 11-vuotias. Hän ei tiedä voimistansa. Hän on todella hyvä koulussa ja pelaa jalkapalloa. Hän on poikamainen tyttö. Hänellä on lemmikkinorsu, joka on erittäin käytännöllinen apulainen taistelussa isokokoisia rikollisia vastaan. Hän on selvittänyt lurppakorvan arvoituksen.

Sanataideryhmä Rapina 9-11-vuotiaille

 

 

IHMISLAPSI

Ihmislapsi on 11-vuotias tyttö. Hän on ollut taikovainen vauvasta asti ja tietää supervoimistaan. Ihmislapsi on ratkaissut kadonneen kaupan arvoituksen ja 1294 muuta. Hän käy joka päivä kahvilassa, jossa työskentelee hänen salainen tiedonantajansa, Ihmiskoira. He ovat todella hyvä etsiväpari.

Sanataideryhmä Rapina 9-11-vuotiaille

 

 

TÖYHTÖHYYPPÄ

Töyhtöhyyppä on ystävällinen ja hän on todella mukava ja järkevä. Töyhtöhyyppä on ratkaissut monta rikosta, jotka koituivat lopulta hänen voitokseen, koska hän sai rahaa rikosten ratkaisemisesta. Töyhtöhyyppä on lintu. Töyhtöhyypän uskollinen apulainen on Tukkasotka. Tukkasotka ja Töyhtöhyyppä selvittelevät tällä hetkellä vakoojakottaraisen arvoitusta. Lisäksi he ovat parhaita ystäviä, ja Tukkasotka auttaa mielellään Töyhtöhyyppää.

Sanataideryhmä Rapina 9-11-vuotiaille

 

 

GEORGIE JARDIN

Georgie on 31-vuotias mies. Hän ratkaisi Carrot-kaupan murhamysteerin. Hän elää tavallista elämää. Hänellä on 9999999999999999 vuotta vanha vaari. Hänen erityinen kykynsä on tunnistaa mikä kasvi tahansa. Hänen toinen erityiskykynsä on muodonmuuttaminen. Lisäksi hänellä on superhyvä muisti. Hän on ratkonut vain yhden rikoksen. Hänellä on vaimo ja 3 lasta Jack, Axel ja Anton. Anton ja Axel ovat kaksoset, ja heillä on myös supervoimia.

Sanataideryhmä Rapina 9-11-vuotiaille

 

 

JAMES (LEE) WOOD

Lee on 12-vuotias lapsitähti ja käy Tylypahkaa. Hänellä on muistinmenetys. Hän tykkää Harry Potterista. Hän ei ole orpo. Hän on Sherlock Holmesin poika, joka ihailee isäänsä yli kaiken. Holmes auttaa Leetä muistinmenetyksessä. Ja pian Lee muistaa taas kaiken. Lee muistaa yhtäkkiä kummallisia asioita. Hän muistaa syntyneensä Harry Potter 9¾ Shopissa Lontoossa.

Sanataideryhmä Rapina 9-11-vuotiaille

 

 

HILLIPPI MOKKA

Hillippi Mokka omistaa Särkänniemen. Se ei omista Superparkkia, ja on maailman laihin. Sillä ei ole apuvälineitä, koska se on robotti, joka osaa tarvittaessa muuntautua miksi vain. Hillipin pahin vihollinen on maailman paksuin mies nimeltään Sisi. Ja koska Hillippi on maailman laihin, on Sisin voittaminen aika vaikeaa. Hillippi on käynyt paljon salilla. Hillipin on rakentanut teini-ikäinen nero Anton Called. Hillippi on kuuma. Hillippi kerran melkein liiskautui Sisin alle.

Sanataideryhmä Rapina 9-11-vuotiaille

 

 

KILLE THE VON VÄLKKY

Kille on sokea, kuuro ja mykkä. Onneksi Killellä on kuitenkin monta yliluonnollista kykyä. Kykyjä on esimerkiksi sokeuden poistaminen. Halutessaan hän osaa myös puhua. Et voi ikinä tietää, milloin hän iskee, sillä hän on myös tosi nopea. Hän on siis sairaan nopee. Jos ärsytät häntä, voit ihmetellä koulusta tullessasi, miksi vanhempasi eivät ole kotona. Hän on ratkaissut viisi pikku arvoitusta. Hän ratkaisee murhia.

Sanataideryhmä Rapina 9-11-vuotiaille

 

 

NONPA PAKKI

Nonpa Pakki on elävä lakritsipatukka. Hän on erikoistunut karkkivarkauksien tutkimiseen. Hänen mieltään askarruttaa suklaapatukka nimeltä Pallero, joka on varastanut Nonpan kaverin kengät. Mutta vielä joskus hän nujertaa Palleronkin, kuten on jo nujertanut. Hän on saanut parhaimman karkkietsivän palkinnon. Hän on aina vaarassa joutua ihmisten suihin. Hän on ratkaissut 9999 rikosta. Hänen lempiruokansa on nallekarkki. Hänet kaapattiin Saleen myytäväksi.

Sanataideryhmä Rapina 9-11-vuotiaille

 

 

CHARLES GILBERT

Charles on 14-vuotias lyhyt poika, joka on tunnettu kummajaisena, joka ei koskaan avaa suutaan tai katso silmiin. Charles kulkee yleensä punaisessa toppatakissa vuodenajasta riippumatta. Charlesin kasvot ovat niin täynnä pisamia, että joku täti-ihminen voisi säikähtää. Charles vihaa koiria, erityisesti Sherlock Holmesia. Tämä on varsin surullista, sillä hänen oma äitinsä on koira.

Sanataideryhmä Kirjakuu 13-16-vuotiaille

 

 

ROSA SILBER

Rosa kuuluu kolmen parikymppisen intohimoisesti virkkaavan nuoren naisen etsiväkerhoon. Saadakseen mielensä oikeaan vireeseen, aina ennen juttujen ratkomisen aloittamista, hän juo kupillisen kuumaa mustaherukkamehua. Rosan vakiovarustukseen kuuluu kolme eri virkkuukoukkua ja sukkapuikko, joka tosin on mukana vain hätätilanteiden varalta. Rosa virkkaa villasukkia rikollisille, joiden rikokset hän on ratkaissut, niin että nämä pysyisivät lämpiminä vankilassa. Joskus, jos rikollinen on erittäin ilkeä, virkkaa hän myös vaaleanpunaiset lapaset. Se on kuitenkin harvinaista, koska Rosa pitää sitä äärimmäisen traumatisoivana.

Sanataideryhmä Kirjakuu 13-16-vuotiaille

 

 

PEKKA HAAVISTO-FLORES JR.

Pekka on ratkaissut monia erikoisia rikoksia ja arvoituksia, nopeammin kuin kukaan maan huippupoliisi. Silti hän on jotenkin onnistunut pysymään nimettömänä. Hänet tunnetaan etsivänimellä ”Kukkahattu”, ja hänet tavoittaa vain lankapuhelimella. Nimen ”Kukkahattu” hän on saanut eräästä onnettomasta tapauksesta: hän lähti jahtaamaan roistoja pakkaseen ja erehtyi nappaamaan mukaansa mumminsa neuloman sievän päähineen. Hänellä on loistava suhde isiensä kanssa. Hän nauttii kotimaisesta ruoasta, joka on valmistettu Suomen ulkopuolella.

Sanataideryhmä Kirjakuu 13-16-vuotiaille

 

 

ALIA MÄKI

Alia on nelivuotias hämmästyttävän terävä kakara. Hän ratkoo pulman kuin pulman, ja se laitetaan lähes aina Tuurin piikkiin. Alia on Tuurin kanta-asiakas, vaikkei ole siellä koskaan käynytkään. Hän on myös loistava legojen rakentaja. Hän on eritoten erikoistunut Lego-varkauksiin, joita tapahtuu Tuurissa yhtenään. Alian tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä hänelle on jo luvattu vakityöpaikka Tuurin tavaratalon myymäläetsivänä.

Sanataideryhmä Kirjakuu 13-16-vuotiaille

 

 

HELGA EMMENDAHL

Helga Emmendahl on 13-vuotias nuori, joka rakastaa omaa nimeään ja mikä tärkeintä, omaa ääntään. Harmi vain, että hän onkin mykkä ja kuvittelee kuulostavansa Morgan Freemanilta. Ei sillä, että siinä olisi jotain vikaa, mutta ihmeellistä. Hänen etsiväparinsa on Olga Juustonen, joka on sattumoisin sokea. Helgan vanhemmat ovat sikarikkaita, ja siksi Helgalla on käytössään kaikki uusimmat vempeleet. Silloin kuin eivät juokse sikakuumien rötöstelijöiden perässä, Helga ja Olga maistelevat Helgan sikarikkaien vanhempien rahoilla ostettuja kalliita juustoja.

Sanataideryhmä Kirjakuu 13-16-vuotiaille

 

 

SHOTORO KOLES

Maailman pätevin kultakala ja etsivä myös! Selvittää kaikki mysteerit kalojen joukosta. Ei se Nemokaan enää katoile ilman selitystä. Myös Ariel on pysynyt aalloissa hänen kurituksensa jälkeen. Shotoron mieltä painaa miekkakalakostajan tapaus, jota hän ei koskaan oikein onnistunut ratkaisemaan. Hänen suurin unelmansa on selvittää tämä salaperäinen murha- & katoamismysteeri ennen kuolemaansa.

Sanataideryhmä Kirjakuu 13-16-vuotiaille