Salaisia päiväkirjoja

Ronaldin salainen päiväkirja

 

1. Rakastan Hermionea.

2. Harry on tyhmä.

3. Harryn pitäis olla Luihuisessa.

4. Vihaan joitain äitin tekemiä vaatteita.

5. Harryn pitäis olla Luihuisessa.

6. Mä varastan Harryltä sen näkymättömyysviitan.

7. Iskä on parempi ku äiti.

8. En tykkää Viktorist.

9. Mun synttärit on maaliskuus.

10. Harry on mua nuorempi.

11. Hermione on kaunis.

12. Hermione on paras tyttö.

13. Hermione on söpö.

14. Mun lempiväri on musta ja valkonen.

15. Mun lempikirja on Ron Weasley ja pääsin Hermionen kanssa naimisiin.

16. Oon lukenut Harry Pottereit ja ne oli vähän tyhmii ku siin päähenkilö oli Harry.

17. Tykkään värittämisest.

 

Ron, 9

 

 

DoGen sAlaINEn päiVÄkiRRjA

 

Doggon päivä 1

Minä haistaa makkara. Juoksen hajua kohti. Makkara korkealla. Minä hyppiä. Ei saada makkara. Minä = uikuttaa. Ihmisolento tuntea sääliä. = Antaa minulle makkaran. Minä tosi tyytyväinen.

 

Doggon päivä 2

Makkaraähky. Säikäytin 5 lintua (kaikki eri lajia). Puraisin naapurin Perttiä nivusiin, koska se oli ärsyttävä. Pieraisin kovaäänisesti koska minä syödä liikaa makkaraa.

 

Doggon päivä 3

Pertti vieläkin sairaalassa. Lisää makkaraa... Taas ähky. Koitin salaattia. Salaatti pahaa. = Lisää makkaraa. (Koiranherkutkin hyviä.) Omistajan kamu kylässä. Nukuin 5 tuntia. Näin painajaisia. Salaattihirviöistä ja siitä että Pertti kuoli. Alan katua tekosiani...

 

Onni, 9

 

 

Smaugin salainen päiväkirja

 

Lauantai

Laiskottelen kammiossani. Teen tutkimuksia lampaan rakenteesta.

 

Sunnuntai

Menen baariin Muumipeikon kanssa. Mulla on outo olo.

 

Maanantai

Häntä on hukassa. Lammas maistuu pahalta. Kruunua ei löydy. Mikään ei onnistu.

 

Tiistai



 

Keskiviikko

Oon väsyny. Joku tuli herättämään mut. Käyn sen kimppuun. Se pääsi pakoon.

 

Torstai

Kultamalja on kadonnut! Käyn McDonald'sissa ja lähden etsimään sitä.

 

Perjantai

Tuli ahdettua 10 tuhatta tonnia hampurilaisia. Nyt lähden etsimään kultamaljaa.

 

Lauantai

Tuolla on kylä. Lähden vähän mässäilemään. Hirvee kipu kyljessä. Taidan kuolla.

 

Onni, 10

 

 

 

Kapteeni Amerikan salainen päiväkirja

 

Päivä 1

Shieldin johtaja Nick Fury pyysi minua hoitamaan tehtävää, johon liittyi Hydran superase tesseracti. Kun pääsimme helicarrier-alukselle, huomasin, että mukana on myös Hulk, Iron Man, Black Widow ja Agent Coulson. Fury selitti minulle, että asgardilainen Loki on napannut tesseractin ja ne yrittävät jäljittää Lokia.

 

Päivä 2 (ilta)

Olimme löytäneet Lokin. Hän oli Saksassa kuninkaallisissa juhlissa. Minä ja Black Widow pääsimme perille. Hyppäsin Lokin eteen ja sanoin: ”Sinut on saarrettu.” Loki hyökkäsi ja sitten kaadoin sen maahan.

Loki sanoi: ”Se on vain ajan kysymys, milloin chitaukit hyökkää.”

”Kuule, ne shi-shi-chitaukit ei hyökkää piitkään aikaan.”

Sitten heitin kilpeni päin Lokin pläsiä. Saimme Lokin vangittua, joten maailma pelastui.

 

Axel, 11

 

 

Fred Weasleyn salainen päiväkirja 1.4.1996

 

1. Tänään on minun ja Georgen synttärit.

2. En tiedä, mitä tekisin.

3. Kukaan ei juhli minun ja Georgen synttäreitä.

4. Paitsi me juhlitaan toistemme synttäreitä.

5. Aivan sama.

6. Harry Potter on ääliö ja aiotaan varastaa kelmien kartta siltä takaisin meille.

7. Me annettiin Harrylle kelmien kartta ja halutaan se takaisin.

8. Georgen korva irtosi koska Harry piti pelastaa.

9. Miksi aina Harry?!!

10. Tapan Harryn.

11. Kaikki on Harryn syytä.

12. Siis kaikki paha.

13. Eihän kukaa lue tätä päiväkirjaa.

14. Tapan sen joka lukee tätä.

15. Paitsi jos se tappaa Harry Potterin.

16. Olen hullu.

 

Miska, 9

 

 

Kiusatun päiväkirja

 

27.12.

En edes tiedä, mitä tänään tapahtui! Siis ihan oikeesti!

Ja kyllä, tiedän olevani kiusattu, ja kyllä, tiedän, ettei kukaan välitä, mutta hei, tämä menee jo yli! Nyt ainakin voin kertoa, kuinka yksi kuva voi muuttaa maailman! Tai ainakin melkein...

Aamulla siis menin kouluun. Siis kouluun, vau, nyt ajattelette, että onpa minulla mielenkiintoinen elämä. Niin, ja kuten tavallisestikin, kaikki, siis ihan jokainen, katsoi minua, mutta nyt kuulin hihityksiä joka puolelta, ja tuntemattomatkin kiusasivat minua. Ja arvatkaa, mikä oli kaiken takana!

Yksi kuva. Aivan, kuulit (siis luit) oikein. Yksi todella taitavasti muokattu kuva. Ja koko maailma on varmaan kohta nähnyt sen.

Koska se on YouTubessa...

 

28.12.

Okei, sori, olin eilen vähän outo... Mutta tänään tulee positiivisempaa kirjoitusta. Vaikka onhan se vähän vaikeeta, kun koko maailma on nähnyt nolon kuvan minusta (ja se oli muokattu!). Mutta eipä minua kukaan usko, jos väittäisin, ettei kuva ole totta.

Asiaan siis, tai no, eihän minulla mitään varsinaista asiaa ole. Kunhan kirjoittelen...

Mutta hei! Voinhan aina raportoida kuvasta ja sen tuhoista...

Nimittäin, tänään minua osoiteltiin ja huudeltiin, että oletko jo nähnyt videosi! Minä vaan huokaisin ja menin hakemaan vaatteitani, mutta... Ne eivät olleet naulakossa! Omg!

 

Mirella, 12

 

 

Hilla-koiran salainen päiväkirja

 

Päivä 21

Siivous on vihdoinkin ohi ja voin taas nukkua, vaikka joudunkin sotkemaan taas kaiken. Ette varamaan usko, mutta tänään aamulenkillä näin KETUN! Niin, ketun. Minun oli aivan pakko ottaa jalat alleni. Omistajani ei ymmärtänyt ollenkaan, mikä minun tuli, ja ei päästänyt minua juoksemaan. Voi noita ihmisiä, kun eivät ne selviäisi karussa luonnossa ilman meitä koiria.

 

Päivä 22

Tänään minun pitää mennä jonnekin eläinlääkäriin. Omistajani sanovat, että saan jonkun rokotuksen. En kylläkään tiedä mikä se on. Mutta nyt täytyy juosta, koska omistaja tuli, enkä halua lähteä.

 

Päivä 23

Tänään olen pitkään yksin, kun omistajani lähtevät juhliin. Ajattelin murtautua ruokakaapilleni, vaikka se onkin hankalaa. Nuuh nuuh. Täällä tuoksuu kalanaksuille, mutta ei se vain aukea. Höh ja he taitavat tulla kohta. Auton ääntä. Nyt tuli kiire. Pitää laittaa paikat kuntoon tai muuten tulee satikutia.

 

Milja, 11

 

 

Kahdesti kuolleen vararehtorin salainen päiväkirja

 

Rakas päiväkirja, tämä päivä oli KAAOS!

 

Se alkoi, kun heräsin siihen, että selkääni särki. Niin on käynyt aina siitä asti, kun kuolin toisen kerran. Pelkään, että kolmas kuolemani jää viimeiseksi. Se ei käy! Haluan kuolla kolmannessa maailmansodassa yhtä juhlallisesti kuin kuolin toisessa.

Saavuin töihin näyttäen vielä kuolleemmalta kuin yleensä. (Vitsi oli omakeksimä.) Rehtori oli minua vastassa. Minun olisi kuulunut selvittää PISA-testien tulokset täksi päiväksi. Sanoin, että en pysynyt pystyssä, koska PISA-testi oli liian vino. Rehtori nauroi ja pääsin pälkähästä. Mutta varmasti vain tällä kertaa.

Rouva Vanukas oli sairastunut liiasta vanukkaan syönnistä, joten minut lykättiin maantiedonmaikaksi. Oppilaat kertoivat puhuneensa viimeksi vanukkaista, mutta uskoin heidän valehtelevan. Kiristin yhden pojan kertomaan, että he olivat puhuneet Wye Valleysta, mikä se sitten olikin. Kerroin, että puhuisimme Dublinista, Saksan pääkaupungista. Vasta illalla muistin sen olevan Australian presidentin koiran nimi. Eikun hetkinen...

Muuten, kun olin menossa autolleni, eräs oppilas kutsui minua ”jo kerran kuolleeksi”. Korjasin, että kahdesti. En ole nähnyt niin tyrmistynyttä ilmettä sitten toisen maailmansodan.

Huomenna aion selvittää, mikä on PISA-testi. Voit luottaa minuun, päiväkirja.

 

Suvi, 13

 

 

Elämään kyllästyneen optimistin salainen päiväkirja

 

Taas yksi kerrassaan tylsä päivä. Mutta onneksi jaksoin nousta sängystä tänään, ja aurinkokin paistoi lämpimästi. Keitin myös kahvia, mutta se maistui ihan vedelle. Onneksi oli teepussi, mutta teepussi meni heti rikki. Pilalle meni tämäkin aamu...

Saavuin töihin, eikä kukaan tervehtinyt. Toimistoni ovi oli rikki, ja kukaan ei auttanut. Kiinnostaisikohan ketään, jos vain... katoaisin? Olen näkymätön. Minua ei ole olemassa.

Onneksi töissä oli kohtalaista kahvia. Ei se silti päivääni pelastanut, mutta sentään jotain hyvää. Kuinka mukavaa.

 

Siiri, 13

 

 

Kahdesti kuolleen kreationistin salainen päiväkirja

24.1.2015

 

Hellurei! Kuis hurisee? Tänään mulla oli hyvä päivä #bless. Heräsin klo 15 maissa äitini kellarista fedora yhä päässäni. Aamupalaksi söin äidin tekemiä lihapullia. Vietin koko loppupäivän internetissä väitellen. Onnistuin todistamaan Maan litteyden nerokkaasti. Kaadoin vettä omenan päälle. Vesi valui tottakai heti omenasta. Jos maa olisi pyöreä, kaikki vetemme valuisi myös pois. Todistin myös, että arabit omistavat Hollywoodin.

Joku kysyi minulta, mitä mieltä olen hanavedestä. Homopommi, sanon minä. En tykkää, että poliitikot pistävät kemikaaleja veteen. Nämä kemikaalit MUUTTAVAT HEMMETIN SAMMAKOT HOMOIKSI! Ymmärrätkö?

En jaksa enää. Olen jo kahdesti kuollut (ensimmäisen kerran tukehduin pringlesiin ja toisen kerran jäin bussin alle), mutta Jumalalla on minulle muita suunnitelmia. En selvästikään ole päässyt vielä taivaaseen, koska Jumala haluaa viisauteni leviävän maailmalla.

Muista, päiväkirjani, että makroevoluutio on valhe ja että ananakset EIVÄT KUUU PITSAN PÄÄLLE. #peaceout

 

Jessi, 16

 

 

Aprikoosiaddiktin Pizza Hutin työntekijän salainen päiväkirja

 

Eräs synkkä aprikoositon maanantai -17

 

Aamulla saapuessani pizzeriaan ensimmäisen asiakkaat olivat jo ovella. Eräskin penikka mankui vanhemmiltaan lintulientä sumpin kera. Siine minä vastasin, ettei täällä myydä kumpaakaan. Kakaran vanhemmat haukkuivat tämänkin ketjuravintokompleksin ja häipyivät paikalta. Minäpä tepastelin keittiöön ja aloin tiskaamaan astioita. Kävipä niinkin, että käteeni sattui punakahvainen yleisveitsi. Jatkoin tiskaamista sen kummempia ajattelematta asiaa. Vaikka olihan se hieno. Siis se kahva.

Iltapäivällä sama perhe saapui takaisin raivostuttavine mukuloineen. Tilasivat”normisafkaa”, kuten nuoriso tuppaa sanomaan.

Ehtoolla tajusin kotosalla aprikoosien loppuneen. Loppuilta kuluikin sitten vieroitusoireissa mangoa nautiskellen.

 

Lilja, 13

 

 

Ylidramaattisen pörssihain päiväkirjasta

12.9.2009

 

Siis oh my god!!!!

Siis voiks sä kuvitella, Jepe vei sen Nokian osakkeen suoraan mun näpeistä, siis oikeesti, miten niin siellä piti olla 17.00? Mihin katosi akateeminen vartti? Siis oikeesti, ajoissa oleva pörssimeklari???? Ja ne warrantit, siis oikeesti???

Siis se oli mun arvopaperi, mun sijoitus! Joo, siis mä kyllä sain samanlaisen, mutta silti, se oli MUN!

Ja ne warrantit, siis kuin tylsä voi olla? Strukturoituja warrantteja???

Ja Jepellä on vielä hybridilainaakin... Miksei mitkään termiinikäyrät ikinä pidä paikkaansa?????

Argh!

 

Lukas, 15