Myyttejä ja myyttisiä olentoja

Myyttejä maailman synnystä

 

Eräs gebardi Uumra asui kuussa. Hän oli ensimmäinen elävä olento. Eräänä päivänä hän synnytti pennun, jolla oli luomisvoima. Vuodet kuluivat, ja pentu kyllästyi kivisessä kuussa asumiseen. Hän lähti luomaan maata. Kun hän oli luonut maan, hän loi auringon ja tähdet. Sitten hän muutti maahan, mutta hän halusi maahan muitakin olentoja, ja loi kotkan, joka muni munan, josta tuli olentojen jumala Animalius. Hän loi maailmaan eläimet ja ihmiset.

Vinja, 9

 

Muinaisen mytologian mukaan maailma syntyi, kun jumala Söpötöpö aivasti ja hänen suustaan lensi täydellinen maapallo. Pari nykyviikkoa myöhemmin jumala Söpötöpö sai taas aivastuksen ja siitä ilmestyi alkuihmiset. Söpötöpö kuoli pian sen jälkeen, mutta alkuihmiset jatkoivat elämäänsä. Lopulta alkuihmiset kuolivat, koska aurinkoa ei ollut. Alkuihmisistä tuli tähdet. Maahan jäi kuolemaan vain yksi tyyppi, Heravos. Heravos ei kuollutkaan ja hän löysi rakkautensa Herminonkesin. Herminonkes sai synnytettyä jumalan. Heravos ja Herminonkes kuolivat, ja jumala teki maapallon loppuun.

Anni, 11

 

Ensin oli vain hohtava pala laavaa. Se kellui keskellä avaruutta. Lopulta nuoruuden jumala Babius löysi laavapallon ja alkoi muotoilla sitä. Pallo oli hohtavan kuuma ja se poltti Babiuksen käsiä, jotka olivat maata ja vettä. Niin Babius menetti kätensä, mutta sai juuri luotua maailman. Kului yhdeksän päivää ja kasvit alkoivat kasvaa. Jostain keskeltä merta voi edelleen löytää Babiuksen valtavat kädenjäljet. Niiden suojista voi löytää nuoruuden lähteen, joka on Babiuksen hikeä, jota erittyi kuumalla laavalla leikkiessä. Ja edelleen voimme nähdä Babiuksen kahdeksan silmää itäisellä taivaalla. Ne silmät lähettivät aikoinaan maahan kolme välähdystä, jotka osuivat peililampeen. Niin syntyi kolme ihmistä. He kipusivat ylös järven pohjasta ja alkoivat elää.

Aava, 12

 

Alussa tyhjistä aineista muodostui kristalli. Kristallin sisällä oli kaksi henkeä. He näyttivät käärmeiltä. Kun kristalli räjähti, henget pääsivät vapaaksi. Tyhjästä ilmestyi kasvot. Kasvot söivät henget. Sitten kasvot räjähti. Sen räjähdyksen tunnettu nimi on alkuräjähdys.

Oula, 9

 

Oli kerran kaunis yksisarvinen, jonka hiukset kimaltelivat hienosti. Eräänä päivänä se halusi ympärilleen iloa, koska ympärillä oli vain tähtiä. Se mietti, miten hän saisi kauniin sinisen pallon, jossa oli vähän vihreää, valkoista, oranssia ja muitakin värejä. Sitä alkoi aivastuttaa, ja yhtäkkiä kuului ”atsiuuuu…” ja hänen räkäklimppinsä lensin jonkin matkan päähän, ja sitten siitä tuli maailma. Ihmiset syntyivät yksisarvisen harjan kimalteesta.

Emma, 12

 

Alussa oli vain liejua, vettä ja ruohoa. Liejuun oli uponnut hirvi. Vedessä asuu Mathagi. Ruohon päällä lepää Extalon. Mathagi juuttui liejuun. Hän onneksi sai irrotettua itsensä siitä ja samalla uponnut hirvi pääsi vapaaksi. Hirvi herätti Extalonin. Extalon suuttui ja tappoi hirven. Extalon loi kostoksi tulivuoret. Mathagi loi kalat, ravut ja hait. Mathagi kasvatti puita.

Extalon suuttui Mathagille ja heille tuli valtava taistelu. Mathagi loi valtavan krokotiiliarmeijan. Extalon räjäytti kaikki krokotiilit. Samalla syntyi meteoriitit. Valtava taistelu päättyi, kun Extalon lensi taivaalle ja muuttui isoksi tulipalloksi, mutta sitten hän jäähtyi ja siitä syntyi kuu. Mathagista tuli kaikki pilvet. Extalon loi auringon ja tähdet.

Pietari, 11

 

Olipa kerran musta jänis, joka syntyi linnunradan ulkopuolella. Jänis vieraili aina linnunradan sisäpuolella päästämässä valkoisia papanoita mustalle taivaalle. (1)

Aurinko ja kuu eivät olleet mielissään tästä. Eräänä hetkenä, kun jänis oli tulossa takaisin tekemään tarpeitaan, kuu ja aurinko lukitsivat hänet sisään. Kuu ja aurinko lupasivat jänikselle päästää hänet ulos, jos hän lopettaisi papanoiden päästämisen heidän taivaalleen. Jänis ei suostunut tähän ja hän meni niin kippuraan, että hänestä syntyi maapallo. Jäniksen karvoista syntyi luonto, kyynelistä meret ja järvet ja silmistä ihmiset. Luonto muuttui vihreäksi jäniksen vielä oksennettua itsensä päälle.

(1) Papanat olivat myöhemmin nimetty tähdiksi.

Stella, 11

 

SALAMOIDEN SYNTY

Kauan sitten eli kissanpentu nimeltä Electakitty. Sen turkki on hohtavan valkea ja kiiltää keltaista valoa. Ainut vääristymä on sen viisi kulmikasta häntää, jotka voivat laittaa vaikka kokonaisen kaupungin tuleen. Eräänä päivänä jumalatar Astra halusi rankaista sotivia ihmisiä. Kukaan ei kuitenkaan kuunnellut häntä, joten hän nostatti valtavan myrskyn, josta tiesi Electakittyn pitävän. Itäiseltä taivaalta juoksi innostunut Electakitty. Astra alkoi leikittämäään sitä ja sen hännät viuhuivat ihmisten kaupunkeihin. Kylät syttyivät tuleen ja Electakitty leikki. Astra huomasi ihmisten rukoilevan apua ja niin hän nosti kissanpennun syliinsä. Salamat ovat siis kissanpentujen häntiä.

Aava, 12

 

SATEEN SYNTY

Oli kauan aikaa sitten, samoihin aikoihin kun maailma syntyi, yksi surullinen yksisarvinen. Se ei koskaan itkenyt, koska ei tiennyt miten itketään. Kerran hänen silmänsä alkoivat vuotamaan maan päällä ja siellä asuvat ihmiset ihmettelivät, miksi vettä putosi taivaalta. Surullinen yksisarvinen itkee nykyäänkin, kun sataa.

Emma, 12

 

MIKSI HÄRÄT OVAT VILLEJÄ?

Japanin pahimmille rikoksille tehtiin suuri tuomio. Syytetyt syötettiin Bulgaano -nimiselle jätille. Tuhansina vuosina Bulgaanoa ei saatu voitettua. Ne-sankarille oli kerrottu, että ihmiset ovat pahassa pulassa, ja Ne tuli pelastamaan heidät. Eräänä päivänä Ne haastoi Bulgaanon. Mutta kun Bulgaano yritti haukata häntä, Ne -sankari veti super-ne-miekkansa ja hän lävisti Bulgaanon ne-voimallaan. Mutta koska härät rakastivat Bulgaanoa ja menettivät sen, ne halusivat olla yhtä sen kanssa ja ne muuttuivat villiksi Bulgaanon muiston kunniaksi.

Oula, 9

 

Myyttisiä olentoja

 

SYNKKIEN METSIEN JUMALA SILVA TRISTIS

 

Silva Tristis on kaikkien synkkien, pimeiden, pelottavien, hylättyjen ja kiellettyjen metsien jumala. Hän houkuttelee ihmisiä metsiin mielenvoimalla, joka toimii niinkin voimakkaasti, että kerran hän houkutteli kokonaisen koulun metsäänsä, josta he eivät palanneet eikä kenenkään ruumista löydetty.

 

Stella, 11

 

MA

Malla on kahdeksan päätä ja kolme jalkaa. Pää 1 on tosi tyhmä. Pää 2 on melko paha. Pää 3 näkee 1% maailman asioista. Pää 4 on ankanpää ja puree muita päitä. Pää 5 on kiltein, se kuitenkin vain syö ruohoa. Pää 6 oli ärsyttävin pää. Pää 7 puri sen irti. Pää 7 on ilkein. Pää 8 on älykkäin. Se kuitenkin pelkää kaikkia muita päitä.

Pietari, 11

 

ELÄINTEN JUMALA DINO T-REX

Olipa kerran Dino T-rex. Se oli eläinten jumala, ikuinen dinosaurus. Sillä oli ikuinen elämä. Se tykkää myös lego-hot-dogeista. Se on itsekin muuttunut legoiksi. Se asuu minun ja pikkuveljeni legorakennelmassa. Sillä on terävät hampaat, mutta se ei pure niillä.

Dino T-rex on oranssi, mutta sillä on keltaisen ja oranssin sekoitusta käsissä, jaloissa, hännässä ja päässä. Silmien ympärillä on tummanruskeat ympyrät. Selässä ja jaloissa on tummanruskeaa raidoitusta.

Anni, 11

 

KHEMU

Jumalatar Astran ja Zarateuksen poika. Puolijumala.

Ikä: noin 16

Skp: mies

Khemu on seikkailunhaluinen ja innokas nuori. Hän pitää hyönteisistä ja hämähäkeistä.

Khemun ruumis on jaloista ylöspäin ihmisen ja siitä alaspäin hämähäkin. Hänellä on mustat rastat ja tumma iho. Kasvojen ympärille on kääritty side.

Historia

Khemu on jumalatar Astran ja hämähäkkihirviö Zarateuksen poika. Astra ei halunnut poikansa näkevän maailman pahuutta, joten kääri pojan kasvot hajoamattoman siteen sisään. Kun Zarateus sai kuulla siitä, hän söi Astran ja Khemu aikoo kostaa isälleen, vaikka sokea onkin.

Aava, 12

 

KUOLLEIDEN KOIRIEN JUMALA KHIZZA

Khizzalla on koiran pääkallo, ihmisen vartalo, norsun jalat ja koiran luurankohäntä. Hänen hiuksensa ovat levää. Hänellä on päällään kaapu ja hän kantaa mukanaan viikatetta.

Khizza vaeltaa öisin Turun kaduilla ja tappaa koiria. Kun koirat kuolevat, ne tulevat hänen luokseen Muonalaan, kuolleiden koirien valtakuntaan, ja liittyvät hänen koira-armeijaansa.

Khizza oli muinoin maailman ensimmäinen koira. Hän oli myös ensimmäinen koira joka kuoli, kun eräs kissa ja hyppivä kahvikuppi saarsivat hänet ja tappoivat hänet viikatteella. Hän janoaa kostoa sekä lapsilleen koirille, jotka eivät auttaneet häntä hädän hetkellä sekä kaikille kissoille ja kahvikupeille. Hän kerää kuolleista koirista armeijaa, joka auttaa häntä tuhoamaan kissat ja kahvikupit.

Sanataideryhmä Rapina

 

KIRAHNAT

Kirahnat on myyttinen eläin, jolla on kirahvin pää, lohikäärmeen kita, käärmeen kieli, kilpikonnan jalat, limaa erittävä dinosauruksen häntä ja selässä kova kotilo. Kirahnan kotilo on tuhoutumaton ja siksi kaikki kadehtivat sitä, ja yrittävät tuhota Kirahnan saadakseen sen kuoren omakseen. Kirahnalla on kolme tapaa puolustautua hyökkäystä vastaan: liman pudottaminen vastustajan päälle, kotilon sisään piiloutuminen sekä raatelu.

Sanataideryhmä Rapina