Eläintyyppejä

Pohdiskelijasusi

 

Pohdiskelijasusi ei ole lajeista harvinaisin, mutta se on välillä vaikeaa havaita joukkoon sulautumisen taitonsa takia. Tutkijamme ovat joutuneet näkemään vaivaa luodakseen yhteyden pohdiskelijasuteen, mutta se oli vaivan arvoista: laji näet on kovinkin äänekäs seurassa, jonka tuntee täysin.

Pohdiskelijasudet viihtyvät pesissään sekä suloisen näköisissä paikoissa, kuten kirpputoreilla, kirjastoissa ja lumisissa metsissä. Ne tykkäävät tarkkailla pieniä yksityiskohtia ja muita lajeja, jonka vuoksi ne myös luovat päässään henkilöitä ja maailmoita, jotka he sitten siirtävät paperille – jos siirtävät.

Paras tapa bongata pohdiskelijasusi on seurata sen jatkuvaa hihitystä, jota laji alinomaa päästelee, usein ihan yksinäänkin.

 

Suvi, 14

 

 

Pitkäkarvainen unikissa

 

Pitkäkarvainen unikissa on pitkäkarvainen, vaaleanruskeaturkkinen kissaolento. Sen polkuanturat ovat vaaleanpunaiset ja silmät siniharmaat. Kynnet ovat lyhyet, mutta sitäkin terävämmät. Häntä on tuuhea ja pitkä, ja sen pää on valkea. Ruumiinrakenne on solakka ja korvat suuret.

Pitkäkarvainen unikissa viihtyy lämpöpussin kanssa oikein hyvin. Se rakastaa nukkumista, mutta kaipaa monta peittoa ja tyynyä.

Tavallisten kissojen kanssa pitkäkarvainen unikissa tulee hyvin toimeen. Se pitää niiden kanssa leikkimisestä, hiirenjahdista ja juoksukilpailuista. Iltaisin pitkäkarvainen unikissa rakastaa sänkyynsä käpertymistä, varsinkin jos tavallinen kissa torkkuu siellä jossakin lähellä.

Pitkäkarvainen unikissa on luonteeltaan pohdiskelija, ja siitä löytyy niin perfektionistisia, pessimistisiä kuin feministisiäkin piirteitä.

Ei ole ihme, jos pitkäkarvaisen unikissan löytää laiskottelemasta, sillä se kuuluu sen luontaisiin piirteisiin, kuten myös nirsous sekä täpärästi kerkeäminen.

 

Lilja, 13

 

 

Tulisusi

 

Tulisusi on yöeläin, jota tavataan lähinnä Tampereen alueella. Se liikkuu usein epämääräisessä rytmissä epämääräisillä alueilla, syöden epämääräisin väliajoin epämääräistä ruokaa. Toisin kuin normaalit sudet, tulisusi ei pelkää tulta tai kovia ääniä, vaan päinvastoin tuntuu ilmestyvän aina niiden lähelle tai vetää niitä puoleensa.

Tulisutta voidaan tavata joko yksin, vaeltelemassa ympäriinsä, tai laumassa vaeltamassa ympäriinsä. Varsinkin jälkimmäisessä tapauksessa näkyy usein lajille ominainen energiataso, joka ilmenee piikeittäin.

Tulisuden voi tunnistaa epämääräisten äänien, askelkuvioiden ja turkin värityksen lisäksi taistelujäljistä, kuten naarmuista ja mustelmista, sekä väriä valon mukaan vaihtavista silmistä.

Tulisuden vaarallisuudesta ei ole virallisia tietoja, mutta laji on erittäin sosiaalinen ja ihmisten läheisyyteen hakeutuva, oli se sitten hyvä tai huono juttu. Tulisudelle on ominaista tarvittaessa muuttaa ulkonäkönsä täysin ja matkia toisia lajeja tilanteen sitä vaatiessa. Lajin ominaisuuksiin kuuluu kiiltävien ja/tai terävien esineiden hamstraaminen asuinluolaansa. Tulisuden vuorokausiryhmi voi vaihdella rajusti, mutta lajin edustajata ovat sopeutuneet siihen ajan saatossa.

Tulisusia on erittäin vaikea kouluttaa, sillä vaikka ne ymmärtävätkin mitä sanot, ne joko unohtavat sen, tai niitä ei vaan kiinnosta.

 

Lukas, 15

 

 

Unikettu

 

Silmät tällä on isot ja kauniin harmaat. Unikettu on ulkonäöltään pikimusta haaleilla liiloilla tai sinisillä läikillä.

Sillä on pehmeä ja paksu turkki, joka antaa kuvan unilelusta. Nämä erikoiset eläimet ovat hiljaisia ja erittäin herkkiä. Niitä ei löydä kuin vaan etsimällä parhaista nukkumispaikoista. Eläin nukkuu siis 22 tuntia päivästä ja loput kaksi tuntia se käyttää syömiseen ja paremman lepopaikan etsimiseen. Sen ruokavalioon kuuluu mikä tahansa sääliruoka.

Unikettu ei ole sosiaalinen, ja sanavarastoon kuuluu ”kyllä”, ”ei”, ”häivy” ja hyvin paljon epämääräistä muminaa. Älä ikinä herätä Unikettua, ellet tuo ruokaa mukanasi.

 

Siiri, 13